alle kategorier

Forside>Nyheder

Stof, der giver grapefrugt sin smag og aroma, kan give skadedyrene støvlen

Tid: 2020-10-14 Hits: 402

INDIANAPOLIS, 11. september 2013 - Citrussmag og aroma af grapefrugt - der allerede bruges i frugtjuice, drikke med citrussmag og prestigeparfumer og cologne - kan være på vej mod en ny anvendelse i kampen mod myg, flåter, hovedlus og væggelus takket være en billigere måde at fremstille store mængder af den engang sjældne og dyre ingrediens på, sagde en videnskabsmand her i dag.

En rapport om den nye teknologi til fremstilling af ingrediensen, nootkatone, som tidligere skulle høstes fra tonsvis af grapefrugt, var en del af det 246. National Meeting & Exposition af American Chemical Society (ACS), verdens største videnskabelige samfund. Mødet, som omfatter næsten 7,000 rapporter om nye fremskridt inden for videnskab og andre emner, fortsætter her til i morgen.

"Et nyt produkt baseret på nootkatone ville have flere fordele i forhold til eksisterende myggeafvisende midler baseret på DEET," sagde Richard Burlingame, Ph.D., som præsenterede rapporten.

"Nootkatone er en bredspektret ingrediens, der har vist sig at være effektiv som bekæmpelsesmiddel mod myg, flåter og væggelus. Nootkatone er blevet brugt i årevis til at give drikkevarer en grapefrugtsmag. Det er sikkert at spise, har en behagelig citrussmag, er ikke fedtet, både frastøder og dræber insekter og bør ikke have de toksicitetsbekymringer, der eksisterer for DEET."

Burlingame, som er hos Allylix, Inc., en vedvarende kemisk virksomhed i Lexington, Ky., talte ved et symposium med titlen "Biopesticider: State of the Art og Future Opportunities." Det inkluderer præsentationer (resuméer vises nedenfor) om fremskridt i udviklingen af ​​nye pesticider, der er isoleret fra naturlige kilder eller mønstret tæt efter naturlige produkter, der er effektive til skadedyrsbekæmpelse.

"Målet med symposiet er at diskutere videnskaben bag disse produkter, hvoraf mange er effektive ved lavere doser og er mindre giftige for mennesker end konventionelle pesticider," siger James N. Seiber, Ph.D., fra University of California , Davis. Han organiserede symposiet sammen med Aaron Gross og Joel Coats, Ph.D., begge fra Iowa State University, og Stephen Duke, Ph.D., fra US Department of Agriculture-Agricultural Research Service.

Burlingame nævnte nootkatone som et glimrende eksempel på potentialet for at udvikle nye pesticider baseret på naturlige kilder. Nootkatone er en komponent i olien i grapefrugt og har været på US Food and Drug Administrations liste over stoffer, der generelt er anerkendt som sikre til brug i fødevarer. Det har været i kommerciel brug i årevis som smagsstof til fødevarer og drikkevarer og som en duftingrediens i parfumer. Disse applikationer kræver kun små mængder nootkaton, og prisen - $25 per ounce, når den udvindes fra grapefrugt - var ikke en stor bekymring. Det var lidt billigere, når det blev fremstillet af et stof kaldet valencen, udvundet af appelsiner.

Behovet for en mere økonomisk kilde til nootkaton blev intensiveret, efter at forskere ved US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) opdagede nootkatones effektivitet til at kontrollere flåter, myg og andre insekter. Nootkaton udvundet af grapefrugt ville imidlertid være for dyrt til udvikling af et forbrugerprodukt. Den brug ville kræve større mængder nootkaton. Allylix arbejder nu sammen med forskere ved CDC for at udvikle nootkatone til kommerciel brug som et insektbekæmpelsesmiddel.

Burlingame beskrev, hvordan Allylix brugte proprietær teknologi til at udvikle en måde at producere valencen fra gær, der dyrkes i industrielle fermenteringskar. Teknikere høster valencen og bruger en kemisk proces til at omdanne den til nootkaton. Allylix sagde, at processen gjorde det muligt at markedsføre nootkatone til en konkurrencedygtig pris.

"Effekterne af nootkatone varer meget længere end virkningerne af repellenter på markedet," sagde han. "Og nootkatone viser løfte om at være det mest effektive middel mod flåter, der forårsager borreliose."

Nookatone virker også på en ny måde, så det kan bruges mod insekter, der udvikler resistens og trækker sig fra konventionelle pesticider, og som alligevel ikke vil skade mennesker eller kæledyr.

Allylix sælger i øjeblikket kun nootkatone til brug i smags- og duftapplikationer. Det næste trin involverer at få godkendelse fra det amerikanske miljøbeskyttelsesagentur til at sælge nootkatone til insektbekæmpelse. "De har ikke godkendt det endnu, så ingen produkter i øjeblikket på markedet i USA inkluderer nootkatone som en aktiv ingrediens til at kontrollere skadedyr," bemærkede Burlingame. "Men i fremtiden kan det være en nøgleingrediens i afskrækningsmidler til brug på tøj eller på huden som en spray eller endda som en sæbe eller shampoo."

Forskerne anerkendte finansiering fra National Science Foundation gennem SBIR-programmet og Department of Energy.

Denne forskning blev præsenteret på et møde i American Chemical Society!

Hotte kategorier